Народният театър „Иван Вазов” гостува в Босилеград

  • 09 юли 2023 15:01

  • 462
  • 0
Народният театър „Иван Вазов” гостува в Босилеград
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

За първи път по покана на сдружение ,,ГЛАС” Народният театър ,,Иван Вазов” от София гостува в Босилеград с постановката на Мирела Иванова ,,О, ти, която и да си...”, предаде БТА.

Представлението се игра на 7 юли, два дни преди отбелязването на 173-тата годишнина от рождението на Иван Вазов. В него участват Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Радина Боршош и Ненчо Костов. Режисьор е Бойка Велкова.

Васил Василев, директор на Народния театър, също бе гост на постановката, а по-рано през деня с домакините от сдружение „ГЛАС” - Босилеград посети китното село Извор.

Венци и цветя за 173 години от рождението на Иван Вазов

Любителите на театралното изкуство успяха да се насладят на представлението, засягащо великия писател Иван Вазов и неговото вдъхновение от жените като негови музи, изобразени в стиховете и писмата му.  

„Много рядко се случва в рамките на една седмица малкият Босилеград да предложи на любителите на изкуството такава амбициозна и много качествена програма. Успяхме да доближим по най-хубавия начин професионалното театрално изкуство с това на изобразителното. Вчерашният ден ще остане специален за нашето сдружение, благодарни сме на директора на Народния театър „Иван Вазов”, г-н Васлил Василев, че прие нашата покана, както и за решението му да посети Босилеград. Обещахме си това сътрудничество да продължи и занапред”, каза Александър Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини