Народният театър стана член на Европейската театрална конвенция

  • 06 ноември 2022 14:11

  • 682
  • 1
Народният театър стана член на Европейската театрална конвенция
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Народният театър "Иван Вазов" е приет за пълноправен член на Европейската театрална конвенция (Еuropean Theatre Convention) - най-голямата мрежа на публични театри в Европа, съобщават от трупата.

По думите им нашият театър е приет единодушни на общото събрание в Лисабон.

Европейската театрална конвенция (ЕТК) е най-голямата мрежа от обществени театри в Европа. В нея членуват 48 театъра от над 25 страни, а мисията ѝ е да отразява разнообразието на жизнения културен сектор на Европа.

Основана през 1988 г., ETК насърчава европейския театър като жизненоважна платформа за диалог, демокрация и взаимодействие. Тя отговаря, отразява и се ангажира с разнообразието на съвременната публика и променящите се общества.

Отвори врати зала "Павел Васев" в Народния театър

ETК насърчава изграждането на театрални общности, обединени около идеята за европейското социално, езиково и културно наследство, които да разпространяват дейността си не само във, но и отвъд границите на континента. Управлението на ЕТК е основано на професионализъм, който гарантира, че мрежата ще продължава да се развива и то в унисон с най-новите тенденции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 17:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини