Васил Василев отправил жестока заплаха към актриса от Плевенския театър

  • 17 март 2023 11:28

  • 4608
  • 2
Васил Василев отправил жестока заплаха към актриса от Плевенския театър
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Ако не подпише документ за напускане по взаимно съгласие, няма да види сцена до края на живота си. Така Васил Василев заплашил актрисата Надя Новоселска, докато е директор на Плевенския театър "Иван Радоев".

За случилото сактрисата разказа по време на шествието, организирано от новото "Движение за култура". Тя присъства, за да подкрепи своите колеги с искане за оставката  на директора на Народния театър Васил Василев. "След като детето ми навърши 3 години и половина, извика ме и ми каза, че има страхотно предложение за мен. Разгледал е програмата и не може да ме разпредели в следващите пет години в нито едно представление, говорил е с много режисьори и те са отказали да работят с мен, което е пълна лъжа. И страхотното му предложение беше да подпишем документ за напускане по взаимно съгласие. Аз не исках да го направя и той ме заплаши, че ако не подпиша този документ, няма да видя сцена до края на живота си", каза Новоселска, която в момента не работи никъде като актриса. 

По думите ѝ Васил Василев ѝ казал: "Не може повече да се лъжем, че ти си актриса, а аз не съм човек, който разнася заплати по домовете".

Морфов за Велислава Кръстева: Унизи себе си, театъра, мен, артистите

Актрисата е излязла в отпуск по майчинство, а след това трябвало да се върне точно по време на COVID пандемията. "Не бях разпределена за година в нито едно представление под претекст, че такава е ситуацията и почти никой не работи. Многократно се молех да бъда разпределена. Нямам представа защо не ми даваха роля", разказва Надя Новоселска.

Според нея в Плевенския театър по време на управлението на Василев било честа практика да се дават писмени обяснения. Тя е виждала всеки ден пред кабинета му колеги, които чакали по някакъв повод. Според Новоселска, актьорите трябвало да обясняват защо не са в Плевен, докато нямат репетиции и представления. 

Актьорът Валентин Танев: Морфов не би реагирал така без провокация, това съсипа театъра

Тя също получила съобщение от секретарката на Василев, което гласяло да се яви на работа. "Бях привиквана да давам обяснения защо не съм се явила на работа по време на COVID, след като беше разпуснал целия театър да не играе. За 3-4 дни аз и семейството ми отсъствахме. Но бях привикана чрез съобщение от секретарката да се явя в театъра", казва актрисата. 

Теодора Павлова
4608 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2023.03.22 | 13:22

2
Винаги има две страни и две мнения, понякога се явява и трета! Затова има съд, който да решава, кой и с какво е нарушил закона! Двете страни да си гледат делата и да млъкнат!
Коко

2023.03.17 | 17:27

1
Толкова неща се изписаха за този василев той сам трябваше да си подаде оставката този човек няма ли срам толкова нагъл човек не съм срещал и чувал

Добави коментар

Водещи новини