Писателят д-р Емил Йотовски: ЗАВИСИМИТЕ сред нас

  • 20 декември 2022 15:05

  • 1256
  • 0
Писателят д-р Емил Йотовски: ЗАВИСИМИТЕ сред нас
© личен архив

В книгата „Зависимите“ са събрани единадесет истински истории на хора, принудени да живеят остатъка от живота си покорени от своите демони. Дали това ще са наркотици или алкохол, крайният резултат е пълно опустошение. Личностно, социално, ментално. Когато децата ни посягат към спринцовката или прахчетата вече е късно.  Превенцията на този проблем е важно да се направи навреме. Тук и сега!

Историите в книгата „Зависимите“ са събрани от Емил Йотовски,

а проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура“. Книгата ще се разпространява безплатно и целта е да достигне максимално бързо до хората, които имат нужда от нея.

За да се предпазим от зависимостите трябва да ги познаваме. А това най-добре можем да го направим като чуем разказите на самите потърпевши. Убедете се сами.

„Марио на 26години. Зависим от хероин

При мен нещата станаха бързо. На едно зелено училище едни момчета ми дадоха да пуша хероин и ми хареса. Така някак между тревата и уж на майтап хероинът ми влезе в живота. За втори път пуших почти месец след това. Бяхме на един купон и така… Черпят те. Що да отказваш, като е за купона?

След два месеца започнах да си купувам. В началото само го пушех. Това ми създаваше усещането, че не съм наркоман. Защото знаеш, че наркоман е този, който е на игла. Разбирай – инжектира си го.

За няма и два месеца минах на игла. В началото се правех, че е нещо временно. Че имам някакви проблеми и трябва да ги преодолявам. Глупости. Бях се закачил и само аз не го разбирах.

Смених си компанията. Тоест, престанах да имам компания.

Наркоманските среди са много гадни. Там хората са заедно само, ако имат нужда един от друг. Приятелство няма. Може най-близкия ти човек да умира до теб, но теб те интересува само как да му вземеш дрогата за да има повече за теб.“

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1256 0

Свързани новини

Водещи новини