Отрекоха слуха, че Маркес страда от деменция

  • 10 юли 2012 14:22

  • 417
  • 0
Отрекоха слуха, че Маркес страда от деменция
© Getty Images

Фондацията за нова журналистика, основана в колумбийския град Картахена от Габриел "Габо" Гарсия Маркес през 1994 г., обори твърденията, че прочутият писател е засегнат от старческа деменция. Подобна хипотеза бе изказана наскоро от един от братята му, съобщава БТА.

Няма да създавам полемика, нито да коментирам интерпретации върху интимния живот и здравето на Габо, но мога да заявя, че няма никаква медицинска диагноза за старческа деменция, е написал директорът на фондацията Хайме Абело в Туитър. Маркес не страда от деменция. Става въпрос за възрастен човек, загубил малко от паметта си. Радвам се, че съм негов приятел, допълва той.

Изказването му идва, след като братът на писателя – Хайме Гарсия Маркес, спомена за старческа деменция в информация на сайта на мексиканския "Универсал". "Габо страда от старческа деменция. В семейството ни всички сме засегнати от заболяването – аз също започвам да имам малки проблеми."

Габриел Гарсия Маркес – Нобеловият лауреат за литература за 1982 г. и автор на книгата "Сто години самота", от която са продадени над 30 млн. екземпляра в целия свят, живее от повече от 50 години в Мексико. През март той отпразнува 85-годишнината си в тесен кръг.

Последвайте канала на

417 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини