Пиарката на Доган е назначена за зам.-директор на Народния театър

  • 18 октомври 2022 11:45

  • 3360
  • 4
Пиарката на Доган е назначена за зам.-директор на Народния театър
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Велислава Кръстева, дълги години работила като пиар на Ахмед Доган и ДПС, зае ключова позиция в културата – заместник-директор в Народния театър. Новият пост на Кръстева е отбелязан в сайта на първата трупа, като най-важната фигура след директора Васил Василев, редом до главния режисьор Александър Морфов.

Доскоро Кръстева бе само шеф на "Връзки с обществеността" в Народния, но занапред в отсъствието на Василев тя ще има правото да ръководи най-престижната театрална институция в страната. Междувременно тя все още функционира и като пиар на Доган – Кръстева придружи почетния председател на ДПС до изборната урна на парламентарните избори на 2 октомври. Освен дългогодишен началник на партийния пресцентър, тя бе и депутат от ДПС в две народни събрания.

Велислава Кръстева е завършила политология в НБУ и икономика в ЮЗУ „Неофит Рилски“. С култура е свързано средното ѝ образование – свирила е на виолончело, учила е в Музикалното училище в Плевен, където са съученици със Слави Трифонов. Кабинетът „Орешарски“ я връща в културата, в Министерството на културата. Министър е Петър Стоянович, а Кръстева и Васил Василев – негови заместници. Сега двамата работят отново заедно.

Велислава Кръстева: Необходима е промяна на управленската формула

Кръстева не е единствената заместничка на Василев в Народния, такива са още Василка Бумброва (международна дейност), Стоянка Димитрова (сценични пространства) и Мирела Николова-Йорданова (финансови въпроси).

С назначението на Велислава Кръстева политическият спектър, представен в Народния театър, е като невъзможна коалиция в парламента. Васил Василев беше член на БСП (В Ловеч той е бил общински съветник от БСП и кандидат-депутат от същата партия), а сега симптизира на президента Румен Радев, който го посети в театъра малко след постъпването му начело на трупата.

Избират нов директор на Народния театър

Василев ще работи с един от основателите на „Да, България“ Захари Карабашлиев, който заема поста „писател“ на театъра. А главният режисьор Александър Морфов преди време отказа да работи с предишния директор на театъра Мариус Донкин, изтъквайки връзките му с ДПС. Но сега ще трябва да работи с Кръстева, пиар на ДПС и партиен функционер на партията. Този политически пъзел в Народния театър дава знаци, че новият му директор ще опита да отдели изкуството от идеологическите и партийните пристрастия – задача, която досега беше смятана за неизпълнима, пише "Площад Славейков".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3360 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.11.15 | 20:14

4
Агент Сава, ама в гъза!
!!!

2022.11.15 | 20:13

3
Да не дава Господ да срещате по вечерно време това чудовище с шалварите, викали му Киряк Велиславка Стефчова!

2022.10.20 | 14:16

2
кой ги е6е тия уроди вее?
PaulaFox

2022.10.18 | 12:05

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини