Входът за плевенската галерия "Илия Бешков" става платен от ноември

  • 14 октомври 2022 15:01

  • 519
  • 1
Входът за плевенската галерия "Илия Бешков" става платен от ноември
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Входът за посещения на експозициите в Художествена галерия (ХГ) "Илия Бешков" в Плевен става платен от 1 ноември, съобщи директорът на културния институт Цвета Кацарова пред БТА. 

Тя припомни, че решението за въвеждане на платен вход бе взето на сесия на Общинския съвет през декември миналата година с промени в Наредба 17, която се отнася за местните такси и цени на услугите, предлагани на територията на общината.

Рашидов дари картини от 18-и и 19-и век на художествената галерия в Пловдив

През лятото на входа на галерията бе оформен магазин, в който ще се предлагат билетите за посещения, каталози и сувенири. 

Входът за възрастни ще е три лева, за студенти, ученици и пенсионери по един лев, а за деца до 7 години и хора с увреждания ще е безплатен. Отстъпки ще се правят за групови посещения над 10 души. 

Всеки четвъртък, както и на някои празници, входът за експозициите ще е безплатен, подчерта Кацарова. Членуващи в професионални организации с дейност в областта на музейното дело и културното наследство, както и служители на музеи и ученици от училищата по културата ще посещават галерията, без да заплащат. 

От 1 ноември ХГ "Илия Бешков" ще посреща посетители със зимно работно време от 9.00 до 17.00 часа всеки работен ден от понеделник до събота включително.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
519 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.14 | 16:50

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини