Созопол фест приключи

  • 04 юли 2012 09:47

  • 2291
  • 0
Созопол фест приключи
©

Близо 2 500 души имаха удоволствието да чуят на живо едни от най-добрите музиканти на хаус, хип-хоп, соул и фънк сцената на къмпинг Градина по време на Sozopol Fest на 29 и 30 юни. В двата дни на фестивала от залез слънце до късна сутрин плажът беше пълен с танцуващи хора, които аплодираха сетовете на Black Coffee, Tortured Soul, Osaka Monaurail, DJ Spinna, Raphael Coz, Aaron Dae, Sirius & Methodical, Tri-O-Five, George Quest, DJ Ilko, Emil Prize, DJ ihou, Emil Prize, Beloslava, Dirty Purchase, DJ Marten, Ramsey Hercules и хостът Michael Fleming от Trio-O-Five. Всички те бяха там, за да посрещнат заедно с българските си фенове лятото с емблематичния 1 юли – July Morning.


Sirius & Methodical дадоха старта на тазгодишното издание на Фестивала и разкършиха публиката. След тях в умовете и сърцата се настаниха момчетата от Tri-O-Five. С фокус върху последния албум „Travelling“ групата за пореден път доказа, че са едни от малкото български музиканти с перфектно изпипано звучене и световна класа. За гласа на Майкъл Флеминг няма да кажем нищо повече, освен че този човек еднакво добре умее да забавлява с фрий стайл и да гали фините струни на душата с баладичните си изпълнения. Топъл, плажен, истински и близък.


Tortured Soul поеха щафетата след нюйоркският диджей от български произход George Quest. Групата поднесе точно това, което очакваха всички, че и няколко порции допълнително. Елегантните момчета, “специалните хаус агенти 007”, както ги нарекоха някои, стегнати в костюми, бели ризи и тесни вратовръзки, още при първото си изпълнение разчупиха представите на публиката, която може би очакваше достолепно изпълнение, отгварящо на визията им. Барабанистът и вокал Christian Urich запретна ръкави и за един час и половина немалко фенове се пренесоха в атмосферата на градски клуб в събота вечер – меките соул фънк и хаус мелодии, завладяха тълпата и усмивки засияха на лицата. Това бе духът на Бруклин! След изпълнението им не малко фенове имаха удоволствието да изпият с групата по един шот от любимата им текила.


И тъй като Bucie бе възпрепятствана да участва на Sozopol Fest, бързо дойде ред на южноафриканския диаманд DJ Black Coffee да отведе публиката в страната на дийп хауса. Нито един посетител не устоя на магичния ритъм и в продължение на 2 часа къмпинг Градина беше реална картина на това, което си представят всички, когато чуят „плажно парти“. Въпреки отсъствието на Bucie, Black Coffee накара публиката да повярва, че едва ли не тя пее бекстейдж за съвместните им парчета „Superman”, “Turn Me On”, “Respect Me”. На финала южноафриканецът ни остави в ръцете на Dj Ilko и Emil Prize, които със същия ритъм ни поведоха към изгрева. Накрая за много от посетителите на фестивала не оставаше нищо друго, освен да минат набързо през палатките, за да вземат плажните си хавлии и да изпият първото си кафе на плажа, събирайки сили за втората вечер на Феста.

А тя започна мистично под звуците на бенда на Raphael Coz. Постепенно етно мотивите на „еврейската арфа“ и специфичния инструмент „ней“ се смесиха с блус и rnb елементи. Пламенният и новаторски стил на музикантите придадоха на спектакъла им пикантна индивидуалност, която естествено преля в звънливите вокали на Белослава. Соул дамата излезе на сцената с незаменимия Живко Петров, Антони Рикев, Димитър Семов и беквокалите Елена Кокорска и Александър Славчев, за да представят новите парчета от албума „Когато има защо...“, както и няколко импровизации на любими класики на певицата.


DJ Marten и ihou застъпиха след Белослава, за да вдигнат пулса на тълпата с фънки хаус сетовете си за триумфа на японската фънк банда Osaka Monaurail. Тежки и авторитетни във винтидж костюмите си, Рио Наката и компания създадоха усещането за клубна сцена от 60-те и 70-те. Сякаш духът на Джеймс Браун се беше вселил с г-н Наката и го караше да изпълнява движения, които иначе не бихме си представили, че японец може да изтанцува. Точни и прецизни по японски, диви и groovy като американски фънк величия, Osaka оставиха публиката с отворена уста. Танца на фънки пилето, на пуканката и какво ли още не представи фамозния г-н Наката, като към пърформънса се включи не само бенда, но и цялата публика на Фестивала, а под лачените обувки на японците хвърчаха искри и подпалваха всичко живо.


DJ Spinna естествено пое щафетата, като качи само скоростта на бийтовете. Също толкова разчупено, до първите слънчеви лъчи на Джулая, Aaron Dae и Ramsey Hercules държаха на ниво настроението и всички не само посрещнаха, но и изпратиха първи юли на къмпинга. Само смениха локацията с един от плажните барове, където за втори път чухме зад пулта DJ Spinna.

Последвайте канала на

2291 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини