Morbid Angel в България

  • 03 юли 2012 13:40

  • 470
  • 0
Morbid Angel в България
©

Концертът на 19 ноември в столичната зала “Христо Ботев” ще е първото гостуване на Morbid Angel в България. Американските death легенди обещават да представят пред родната публика убийствен сет от всички Morbid Angel класики от албуми като „Altars of Madness“ и „Covenant“.


Morbid Angel е една от най-емблематичните банди излезли от метъл сцената на Тампа, Флорида и третата най-успешна death metal група по продажби в САЩ след Cannibal Corpse и Deicide. Групата е създадена през 1984, но издава дебюта си “Altars of Madness” чак през 1989. Самият албум е обявен в класацията на британското списание Terrorizer за Най-добър Death Metal албум на всички времена.


Morbid Angel е една от групите, отговорни за формирането на стила и развитието му от траш метъл корените му. Те са и първата Death Metal група, постигнала по-значим мейнстийм успех, след като клипа на "God of Emptiness" е излъчен по MTV в епизод на Beavis and Butt-head.


В началото на кариерата си Morbid Angel са повлияни предимно от окултизма, сатанизма и анти-християнси теми, но с течение на времето темите в песните им преминават към Шумерската митология, Римската Империя и други. Осемте студийни албума на групата излизат в азбучен ред, като последния от тях “Illud Divinum Insanus” излиза през юни 2011.

Последвайте канала на

470 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини