Българин откри престижният фестивал в Ню Йорк

  • 02 юли 2012 10:37

  • 1464
  • 1
Българин откри престижният фестивал в Ню Йорк
©

Българинът Александър Николов (Alek Sandar) откри заедно с авангард иконата Йозмит - New Music Seminar & New York Music Festival в култовият клуб-зала Webster Hall.

За първи път българин е поканен да участва във фестивалът, който събира 100-тте най-ярки музикални звезди в света. В рамките на седмица всички изпълнители пяха из клубовете на Ню Йорк. На церемонията по откриването присъстваха само известни личности и хора от музикалния бранш, а билетите за New Music Seminar струваха 500 долара.

Българинът, който композира музика, пее и прави шеметна кариера на модел в САЩ, Alek Sandar беше поканен лично от организатора на фестивала, Том Силвърман за това участие. По време на шоуто ALEK SANDAR представи своите авторски песни "Your Dream" и "Creature In Me", а Йозмит изпълни "Sound of New Pussy", която българинът продуцира за него.

Александър Николов е роден на 13.6.1987 в София. Той произлиза от музикално семейство. Учи музика и aктьорско майсторство още от 5-годишна възраст. Като малък пее заедно с вокална група „Радиодеца”. През 1996, неговото семейство се премества да живее в Германия. По време на следването си в Берлин Alek Sandar заедно с Jonathan Wuermeling основават електропоп групата Splendid Sounds. През 2009, първия съвместен албум „Scream“ на двамата млади творци излиза на немския пазар.

Следват участия в едни от най-реномираните клубове в Берлин. Преди заминаването си за New York, където Alek Sandar живее от 2009 година, той прави две песни за сръбския албум на певицата Рени и ремикс на един от хитовете и. Работи още: за френския Star Academy, като прави ремикс на финалиста Jeremy Amelin. В Ню Йорк, Alek Sandar се изявява като DJ и music performer във многобройни и престижни нощни клубове. През 2010 година, модна агенция Agency Models New York подписва договор с Alek Sandar, и той работи за марки катo Tommy Hilfiger, Levis, Nexus, Wella, Nioxin и участва в емблематичната за града Fashion Week.

Музикалната 2011 година за Alek Sandar е белязана от няколко успешни международни проекта, между които ремикс на хита „We Only Do It It The AM“ на Frankmusik feat. Far East Movement, издаден от Univeral Music London и Cherrytree Records USA, и ремикс на песента “Неблагодарен“ на Andrea & Costi / Sahara. През лятото на 2011, Alek Sandar и Jonathan създават лейбъла Splendid Sounds Records в Берлин, чрез който се реализира последния албум на немската звезда Oscar Loya.

Основаването на Splendid Sounds Records маркира и началото на кариерата на Alek Sandar като солов изпълнител. Представяйки първия си самостоятелен сингъл “Your Dream” в клубовете на Manhattan, той е подкрепен от имена като Yozmit, Jonathan Soto и артисти от Circe Du Soleil, а благодарение на личните си контакти с изявени дизайнери и стилисти от модния бранш става възможно осъществяването на така дълго замисленият видео клип към сингъла „Creature In Me“.

Последвайте канала на

1464 1

Коментари 1

Добави коментар
Силва Аврамова - Зам.кмет по КУЛТУРА на р-н "ТРИАД

2012.10.17 | 16:01

1
Благодаря от сърце на екипа на НОВИНИ.БГ, че представя българин , представящ достойно държавата, а не поредната "членка" на ПЛЕЙБОЙ /например /. Благодаря!

Добави коментар

Водещи новини