Започва арт фестивал "Водна кула" в София

  • 21 юни 2012 10:14

  • 613
  • 0
Започва арт фестивал "Водна кула" в София
© Булфото

За шеста поредна година творци, идеи и изкуство ще се срещнат по време на международния арт фестивал „Водна кула“. За тазгодишното издание на фестивала разкаже Ния Пушкарова и един от артистите, които ще са част от това нестандартно събитие Катрин Констанс Гиелснес и съпругът й Фроде Якопсен от Норвегия.

На 22 юни (петък) в кв. "Лозенец", ъгъла на ул. "Галичица" и ул." Св. Теодосий Търновски" (до водната кула) ще се състои официалното откриване на арт фестивала "Водна кула". Чрез много светлини, презентации, пърформанси и творчески работилници ще се представи съвременното изкуство.

Мотото на тазгодишното издание на фестивала следва белия заек (герой "Алиса в страната на чудесата"). С любопитство и безстрашие се впускаме в дупката след заека и където ни отведе...с доста голяма доза чувство за хумор, посочва Пушкарова.

Организаторите на фестивала тази година целят да измъкнат изкуство от обичайното му пространство и да срещнат аудиторията с него в една по-различна среда. Изложба картини ще могат да бъдат видени дори под вода.

Има организиран и пикник на езерото в Панчарево в неделя – 24-ти юни, където ще бъдат представени и инсталации, и пърформънс със стъкла на Яндон.

Събитието ще продължи до 30 юни, като са предвидени много интересни събития, за любителите на модерното и концептуално изкуство.

Последвайте канала на

613 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини