50-та годишнина на The Beach Boys

  • 08 юни 2012 09:30

  • 677
  • 0
50-та годишнина на The Beach Boys
©

„Преди 50 години започнахме нещо много голямо”, казва Браян Уилсън. „И затова днес тържествата са големи.”

„Невероятно е, че започнахме като група момчета, които не знаят нищо за славата и парите или други подобни неща”, казва Майк Лов. „Всичко, което знаехме, е че обичаме да пеем и да създаваме заедно хармонии. И това да стане част от американската музикална култура...просто е невероятно!”

Вълнуващата сага на The Beach Boys е старателно описана и по всички стандарти е една от най-великите музикални истории на всички времена. Днес, тази приказка от West Coast продължава с тържества по целия свят, които отбелязват забележителното наследство на приетата в Рок-енд-рол Алеята на Славата легендарна група. За да отпразнуват своята 50-та годишнина, основателите на The Beach Boys се завръщат за мащабно световно турне и с нов албум, който е всъщност една нова хармонична конвергенция от група, доставила толкова много радост и удоволствие на целия свят.

За милионите фенове на Beach Boys от няколко поколения, това турне, отбелязващо 50-годишнината им и новият албум, озаглавен That’s Why God Made The Radio, който излезе на 4 юни, са една сбъдната мечта и почти религиозно изживяване. Точно така; тази легендарна група не само „ще го направи отново” („Do It Again”), отправяйки се на път. Beach Boys в състав Браян Улсън, Майк Лов, Ал Жардин, Брус Джонсън и Дейвид Маркс също завършиха наскоро записите в прочутото лосанжделиско студио Ocean Way Studios на 29-я си студиен албум, That’s Why God Made The Radio – първия от десетилетия насам, в който участват всички живи членове на оригиналния състав на групата.

Всички членове на бандата се включват в създаването на великолепните хармонии, текстове и аранжименти на песните в новия албум. Преминавайки през какво ли не през всички тези години, в хубави и лоши времена, в основата си The Beach Boys винаги са били едно сплотено музикално семейство. И за да отбележат половин вековната си история, те се събират, за да празнуват така, както само едно семейство може.

„Завършихме един пълен цикъл”, казва Ал Жардин. „Беше невероятно да изживеем настоящите моменти в студиото и едновременно да си споделяме какви ли не спомени! Най-специалните мигове бяха, когато пеехме всички заедно около микрофона.”

„Ние се събрахме отново като група, но никога не сме се разделяли като приятели”, сподели Брус Джонсън. „Да се завърнеш в студиото с тези хора е като молитва, която съм изричал хиляди пъти и се е сбъднала и съм нетърпелив да споделя изживяването си с всички.”

„Това прилича най-много на семейно събиране.”, казва и Дейвид Маркс. „Когато сме заедно, се справяме чудесно с всичко. Химията се получава по същия начин, както и преди и петимата се сливаме в едно цяло.”

Продуцирани от Браян Уилсън и с изключителен продуцент Майк Лов, единайсетте нови песни в That’s Why God Made The Radio пренасят феновете навсякъде, където характерният неизменен стил на групата звучи, като например във великолепната жизнеутвърждаваща заглавна песен – класически трибют, възхваляващ емоционалната и духовна сила на музиката. Същият стил витае и над другите парчета от новия албум: “Think About The Days”, “Isn’t It Time”, “Spring Vacation”, “Private Life Of Bill And Sue”, “Shelter”, “Daybreak Over The Ocean”, “Beaches In Mind”, “Strange World”, “My Life Suite” и “Summer’s Gone.”

От скромния си произход от Хоторн, Калифорния, The Beach Boys израстват до международна сензация. Прословутите им хармонии и класически хитове продължават да обикалят света, отнасяйки “Good Vibrations” до всяко кътче на планетата. Сега на турнето в чест на 50-годишнината на групата – първото мащабно музикално пътешествие с Браян Уилсън от повече от 20 години насам – групата ще представи музиката си от ранните сърф-рок класики до шедьоври като “Wouldn’t It Be Nice” и “God Only Knows” от може би най-бурно приветствания албум на всички времена, , Pet Sounds, до „скорошни” хитове от 70-те и 80-те години, сред които “Kokomo” и чисто нови песни от записания преди броени месеци That’s Why God Made The Radio. Същевременно и турнето, и новият албум отдават почести в паметта на великите Карл и Денис Уилсън, които са си отишли от този свят, но завинаги ще останат в сърцата на групата и феновете като важна част от историята на The Beach Boys.

Последвайте канала на

677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини