Започва "Алея на книгата"

  • 06 септември 2021 07:49

  • 2360
  • 1
Започва "Алея на книгата"
© Булфото (архив)

"Алея на книгата" със 120 участника и културна програма с над 60 събития започва днес. Изложението продължава до 12 септември в пешеходната зона на бул. "Витоша" и парка пред НДК, съобщават организаторите от асоциацията "Българска книга" (АБК).

За издателства и книготърговци са издигнати близо 50 шатри, които ще работят всеки ден от 10:00 до 20:00 ч. Литературният кът, който всяка година е сцена на културната програма със свободен достъп, включва премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца. Новата му локация е на пешеходната ул. "Витоша", в близост до пресечката с ул. "Солунска".

'Алея на книгата' акостира във Варна за своето дванадесето издание

"Алея на книгата" ще мине под мотото "Девет процента ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация". Всички посетители ще получат листовки с информация за кампанията и защо е важно да бъде запазена намалената ставка на ДДС върху книгите, която беше въведена като временна мярка на 1 юли 2020 г. със срок до края на 2021 г.
АБК инициира и петиция за превръщането на мярката в постоянна, и за подкрепа на книгите и четенето. Събраните подписи ще бъдат изпратени на институциите, за да служат като допълнителен аргумент при вземането на решение за запазване на намалената ставка на ДДС върху книгите и прилагане на други политики за подкрепа на четенето.

Филип Епитропов
2360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиквата:

2021.09.06 | 10:24

1
"Гешев, кажи на тая пу.тка Ива Митева че я заплашват с убийство, да не ми маха охраната".

Добави коментар

Водещи новини