Осми солов албум от един от най-надарените британски музиканти

  • 17 май 2012 10:22

  • 434
  • 0
Осми солов албум от един от най-надарените британски музиканти
©

Graham Coxon се завърна в Parlophone/EMI Music за издаването на новия си албум A+E, който вече е на световния музикален пазар. A+E е първият албум след прочутия акустичен The Spinning Top.

Заглавието на продукцията е изключително уместно не само заради усещането за скицирана задъхана френетичност, която витае над 10-те песни, поместени в албума. В A+E Graham продължава със собствената си визия на наистина еклектичен изпълнител. Свирейки сам на всички инструменти и импровизирайки в студиото, Coxon е затрупан от идеи за текстове за ефектите от съботно-неделния хедонизъм на съвременна Британия, от който A+E се разграничава като аутсайдер, със своето остро, хапливо остроумие.

Продуциран от Ben Hillier, A+E ни предлага открояващия се, интуитивен гаражен пънк поп и е вдъхновен от експерименталните жанрове на Krautrock и черно-бялата пост пънк епоха, напомняйки за артисти като Neu! (‘City Hall’), Can и Kraftwerk (‘What’ll It Take’), както и за Peter Hamill, Joy Division (‘Knife In The Cast’) и Monochrome Set – с хипнотичен груув (The Truth’). С този проект Graham може би се доближава най-много до идеята си да разкрие изопачения смисъл на думата „денс” музика.

Coxon описва албума като „Импровизации, експерименти с бийта и ритъма. Възможност да направя непредубедено някакъв вид тъжно извратени, танцувални, смешни и обезверени песни. Не исках за пореден път да бъда хванат в обичайната си борба да се опитвам да направя нещата да звучат наистина шик. Не исках „прекрасни” барабани с шейсетарско звучене.”

Graham наскоро завърши британското си турне в подкрепа на албума, за което феновете избираха подгряващите го банди.

Последвайте канала на

434 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини