Операта „Сватбата на Фигаро“ се завръща на сцената в Русе

  • 26 февруари 2021 09:29

  • 640
  • 0
Операта „Сватбата на Фигаро“ се завръща на сцената в Русе
© Булфото

Премиерата на обичаната Моцартова опера е на 28 февруари, неделя, от 19 часа, в Доходното здание. След „Мария Десислава“ на Парашкев Хаджиев това е второто голямо оперно заглавие, което Пламен Бейков поставя в Русе. Доверил се е на младия диригент Димитър Косев, който е виенски възпитаник и на художника Радослав Радославов.

Ангажирани са само солисти на театъра. Женският тандем – Графинята и Сузана са Теодора Чукурска и Даниела Караиванова, а мъжете – Графът и Фигаро са Венцеслав Анастасов и Момчил Миланов. Има и интересен дебют – в ролята на Барбарина ще се представи Мария Анастасова, която ще пее заедно с баща си. В останалите роли ще се представят Петя Цонева, Емил Желев, Андреата Николова, Александър Баранов, Иван Пенчев, Стоян Стоянджов.

Самият Пламен Бейков е изпълнявал партията на граф Алмавива в предишна постановка на опера, а сега вече ще предложи своя концепция на публиката.

Старозагорската опера засади музикална гора

„Аз се придържам към традиционните начини за драматургично и режисьорско интерпретиране на операта“ – казва Пламен Бейков.

Първият спектакъл на Моцартовата творба в Русе се е състоял на 26 май, 1966 г. Диригент е бил Михаил Лефтеров, режисьор Цветана Андреева Прохазка, а художник Петър Попов.

Последвайте канала на

Novini.bg
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини