Старозагорската опера засади музикална гора

24 февруари 2021 15:18

Старозагорската опера засади музикална гора
© Pixabay
224 2

Музикална гора от 2000 фиданки дъб засади днес трупата на Старозагорската опера в западната част на парк "Аязмото". "Върнахме на природата три декара", каза в края на акцията директорът на Операта Огнян Драганов.

Той посрещна и много гости, които участваха в инициативата - областния управител Гергана Микова, заместник-кметовете на Стара Загора Милена Желева и Красимира Чахова, председателя на Търговско промишлената палата Олег Стоилов, журналисти и десетки граждани.

Гората беше засадена с активното участие на служители на Държавното лесничейство-Стара Загора. "За мен е изключителна чест и удоволствие да заедно да продължим делото на дядо Методий Кусев. Традицията е жива и ще продължи да расте гора на местата, в които сега няма такава. Нека традицията продължава с нашите деца", каза областният управител Гергана Микова.

Кметът на Пазарджик отличи младежи за почистването на зелени пространства

Инициативата днес е посветена и на 126 години от залесяването на Аязмото. На 28 февруари 1895 г. Старозагорският митрополит Методий Кусев собственоръчно е засадил първите борчета на Ахмак баир и като апостол е положил основите на грандиозната си екологическа програма в Старозагорска епархия.

Novini.bg
224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Cheryla20

2021.04.10 | 03:57

2
­­­В­­­и­ж­­т­­­е­­ ­­­м­­о­­я­­­т­а­­­ ­­т­и­й­­н­­­ ­п­­у­­т­к­а­­­ ­-­ ­­W­­W­W­­­.­­B­G­­1­7­.­C­L­U­­­B­­­
????

2021.02.24 | 15:33

1
А,някой ПОМНИ ли каква "еФтина"ОПЕРА им построи,"другарката" Масларова?!

Добави коментар

Водещи новини