"Времеубежище" на Георги Господинов ще бъде отпечатан във Франция и САЩ

  • 16 декември 2020 10:21

  • 917
  • 0
"Времеубежище" на Георги Господинов ще бъде отпечатан във Франция и САЩ
© Булфото

Новият роман на Георги Господинов - "Времеубежище", предстои да бъде отпечатан във Франция от едно от най-големите и престижни издателства в страната, съобщиха от "Жанет 45".

"Галимар" е откупило правата върху творбата и до края на следващата година се очаква неговото публикуване в превод на Мари Врина. За американското издание на "Времеубежище" се е преборила издателската компания "Нортън", част от която е издателство "Ливрайт". Под неговия знак в САЩ са излизали Езра Паунд и Томас Елиът. Над превода на романа вече работи Анджела Родел. Преводът й на предишния роман на Господинов - "Физика на тъгата", беше финалист за наградата на Американския ПЕН.

"Дневник, намерен във вана" от Станислав Лем за първи път на български език

"Времеубежище" вече има договори за преводи на 12 езика, сред които немски, испански, италиански и полски. За най-ранна публикация, още през идващата пролет, се борят италианското издание (в превод на проф. Джузепе Дел Агата) и датското издание (в превод на Хеле Далгор).

Тези дни сборникът на Господинов с кратки разкази - "Всичките наши тела", беше избран от италиански критици, писатели и журналисти, за една от най-добрите преводни книги в Италия за 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини