Литературен микс от Тома Марков

  • 23 април 2012 09:30

  • 1098
  • 0
Литературен микс от Тома Марков
©

На 27 април (петък) от 22:00 ч. в "На седмото небце" ще разберем какво означава истински пърформанс. Ако и да е включен в програмата „ПроZZи“, носителят на голямата награда на феста София: Поетики’ 2008 Тома Марков ще се представи с микс от прозаични и поетични парчета, при това – в специален съпровод.

Тома Марков е работил като продавач на захар, момче за всичко, нощен пазач, редактор в треторазрядно списание, сценичен работник в театър „Сфумато” и закономерно е един от най-ярките български поети и прозаици.

Създател е на литературния кръг „БързаЛитература“ заедно с Момчил Николов, Радослав Парушев и Стефан Иванов.
Автор е на стихосбирките „Лудите кокошки”, „Писма до една евентуална Софи от един евентуален плаж”, „ГЕРОИН”, „Томатериалист”, „Живот без поезия”, „Черен PR и други действия”; на пиесите: „Забравен от някого тромпет“, „Кофите“, „Боливуд“, както и на „Трима със сиви шушляци“ в съавторство с Мартин Карбовски; на романите „Майка” и „Крокодилът Гений”.

Носител на Златния медал на Европейската академия за поезия в Люксембург, като номинацията му е направена от Ирландия за стихотворението „Не мога да ти обещая, че ще съм добър човек”.

Последвайте канала на

1098 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини