Созопол фест приветства Black coffee

  • 23 април 2012 09:26

  • 495
  • 0
Созопол фест приветства Black coffee
©

Ако случайно сте чули, че нещо се случва в източните провинции на Южна Африка, шумотевицата несъмнено ще да е свързана с един културен феномен – авторът на синглите “Garden of Eden”, “Juju”, “Crazy” и разбира се разтърсващия хит “Superman” – това е душата, таланта и стилът на Nkosinathi Innocent Maphumulo или по-известен като Black Coffee.

Имайки предвид метеоритната скорост, с която Black Coffee се издигна до върха, най-лесно би било да го определим като поредния „черен диамант“, провокиращ незадоволимия пазар на хаус музиката. Но както доказа с албума си „Home Brewed”, спечелил му наградата на South African Music Awards, този DJ и продуцент не подлежи на категоризация.

Роден в Дърбан и израснал по източното крайбрежие на Южна Африка, Black Coffee получава музикалното си образование с профил джаз. Причината да избере тази специалност е, че джазът ще дисциплинира музикалния му вкус, ще задълбочи способостите му да слуша и ще надгради знанията му по музикална теория.

Black Coffee е избран за един от южноафриканските участници в Red Bull Music Academy през 2003, което го изстрелва на челно място на DJ сцената. Първият му голям пробив е когато песента „Happiness” е включена в компилацията DJs at Work.

През 2009 издава третия си албум „Home Brewed”, в който се изявяват Ringo Madlingozi, Zonke, Hugh Masekela, Zakes Bantwini и други, а на South African Music Awardс 2010 грабва две награди в категориите Best Urban Dance Album и Best Male Artist. Южноафриканското издание на авторитетното мъжко списание Vogue го определя и като "Мъж на годината" заради постиженията в музиката и за работата на фондацията му "The Black Coffee Foundation", посветена на деца с увреждания. Наскоро Black Coffee влезе в Kнигата на Гинес за най-дългия DJ сет – в продължение на 60 часа диджеят не спира да пуска музика на благотворително парти, при това с една ръка, защото другата е парализирана в следствие на улични сблъсъци през 1990 г.

Последвайте канала на

495 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини