"В двореца" ще представи над 500 филма

  • 12 април 2012 11:45

  • 428
  • 0
"В двореца" ще представи над 500 филма
©

500 филма от цял свят ще бъдат представени в рамките на юбилейния международен фестивал за късометражно кино „В Двореца“

След мащабна кампания и селекция от близо 400 чуждестранни кандидати, готови да се включат, одобрените са 25. Сред тях са представители на Испания, Португалия, Франция, Естония, Латвия, Йордания и Русия. Голяма част от младите хора се занимават професионално с кино или в момента получават образование в тази насока. Те пристигат в началото на юни и няма да останат незабелязани от местната общност и гостите на Балчик и Варна.

“Една от основните специфики на събитията, организирани под шапката на фестивала е, че те са платформи, привличащи основно млади хора с иновативи кинопроекти от цял свят. По този начин на младежите-доброволци се представя една уникално динамична среда от млади режисьори, сценаристи, продуценти от различни държави, и цели създаването на доброволческа програма, която да предоставя възможност за запознаване отвътре с провеждането на едно международно културно събитие, както и за присъствието на прожекции, лекции, семинари, и презентации, които ще ги запознаят с развитието на късометражното кино в Европа и света. /Сподели още Алеко Карловси, координатор доброволчески труд към фестивала за международно късометражно кино “В Двореца”

Освен конкурсните програми, в които ще се състезават повече от 150 заглавия, зрителите ще имат възможност да видят няколко паралелни селекции, подготвени специално за юбилея. Сред кураторите на филмовите програми са селекционери на водещи европейски фестивали (Tampere Film Festival (Финландия), RIFF (Италия), Beginning – Snt. Petersburg (Русия), Budapest Short Film Festival (Унгария), Alter-Native FF (Румъния), както и филмови критици от съседни нам държави, членове на ФИПРЕСИ), които по този начин ще изразят поздравленията си във връзка с недостижимото до вчера издание.

Последвайте канала на

428 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини