Започва петото издание на "Антистатик"

  • 02 април 2012 09:05

  • 542
  • 0
Започва петото издание на "Антистатик"
©

Петото изданието на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" започва от днес, 2 април, и ще продължи до 7 април в Центъра за култура и дебат "Червената къща".

В програмата тази година са включени десет чужди и български продукции, които представят изкуство на границата между танц, пърформанс, физически театър, визуални изкуства, музика и интерактивни формати, пише dnevnik.bg.

За начало "Антистатик" 2012 предлага тази вечер (2 април) "Партитури за смях" - представление на германката Антония Беер, която изследва какво се случва с тялото ни, докато се смеем.

Вечерта ще продължи и с премиерата на "Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго" на младите изпълнители от "Гараж колектив", които работят по него заедно с Галина Борисова в ролята на ментор и драматург.

През останалите дни любителите на танца и пърформанса ще могат да видят и шест представления, дело на трупи от международни танцьори, които творят в германските градове Берлин и Гисен.

Билетите за фестивала за на цена между 4 и 10 лв. и се предлагат на касите на "Сфумато" и "Червената къща".

Подробна информация за основната и допълнителната програма на "Антистатик", включваща и срещи с изпълнителите, дискусии, лекции и работилници, има на официалния сайт на събитието.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
542 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини