Задържане под стража за мъжа, измъчвал жена си часове наред във Враца

  • 03 юни 2024 11:59

  • 986
  • 2
Задържане под стража за мъжа, измъчвал жена си часове наред във Враца
© Gettyimages (архив)

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване по досъдебно производство, първоначално образувано за неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие.

По делото са извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване, направени са справки. В резултат на събраните доказателства като извършител на престъплението е установен С.Д. (на 38 години). Около 15,30 ч. на 28.05.2024 г. в гр. Враца мъжът не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Враца, на основание която той се задължавал да се въздържа от домашно насилие по отношение на съпругата си А.М. Било му забранено да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.

Същия ден С.Д. ѝ се заканил с убийство, като допрял нож в областта на шията и ѝ показал пистолет. Нанесъл ѝ удари с ръце и крака в областта на главата и различни части на тялото. Причинената на пострадалата средна телесна повреда се характеризира с разстройство на здравето, временно опасно за живота. 

Фрапиращ случай на домашно насилие във Враца

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Враца извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления – неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие (чл. 296, ал. 1 от НК), закана с убийство (чл. 144, ал. 3 от НК) и причиняване на средна телесна повреда (чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129 от НК), извършени в условията на домашно насилие. Престъпленията, в които е обвинен, са тежки по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл.

Обвиняемият С.Д. е осъждан за различни умишлени престъпления, в т.ч. и тежки. За него има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни. По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Разследването по делото продължава, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
986 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.03 | 19:47

2
Задържане под стража за мъжа, измъчвал жена си часове наред във Враца НА КОГО СЕ НАДЯВАТ? менте нотариуса е убит.

2024.06.03 | 15:04

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини