Регионалният исторически музей в Разград е с нов директор

  • 18 януари 2020 14:08

  • 539
  • 0
Регионалният исторически музей в Разград е с нов директор
© Регионален исторически музей - Разград

Таня Тодорова е новият директор на Регионалния исторически музей в Разград. Тя била представена пред служителите в културната институция от кмета Денчо Бояджиев, съобщават от общинската администрация.

Тодорова е работила в дирекция "Култура, спорт и туризъм" в община Разград, била е уредник в отдел "Етнография" в Регионалния исторически музей. Има научни публикации в сборници от национални и международни конференции. Назначена е за директор до провеждане на конкурс за поста. Досегашният ръководител на институцията ГаленаГалена Истинското име на Галена е Галина Вичева Генчева. Родена е в гр. Смядово. Има по-големи брат и Радославова остава на работа в музея като главен уредник и завеждащ отдел "Археология".

Започнаха археологическите разкопки на Абритус за това лято

При представянето на новия директор кметът Бояджиев споделил с музейните работници вижданията на общинската управа за подобряване на материално-техническата база на културната институция. Намеренията са недостроената сграда на МВР да бъде довършена и в част от нея да бъде преместен музеят. Това според общинското ръководство ще даде възможност за по-добри условия за представянето на експозициите и за увеличаване на туристите, посочват от общинската администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини