Лъжата като изкуство – един сценичен прочит в Сатиричния театър

Новият театрален сезон в един от най-посещаваните от родните зрители театър - Сатиричният „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ тази вечер ще зарадва своите почитатели с  325-тата си премиера „Без задръжки”от Жорди Галсеран.

Преводът е на Нева Мичева, режисьор е Антон Угринов, художници са Свила Величкова, Ванина Цандева, а музиката е на Христо Намлиев. Участват актьорите Александър Кадиев, Стела Ганчева, Рада Кайрякова, Борислав Захариев, Стефан Попов.

„Лъжата би могла да бъде форма на изкуство. Би могла да бъде инструмент за манипулация и подчинение, би могла да бъде благородна, с цел да се съхранят чувствата на другия, а би могла да бъде и начин на живот. Темата за Лъжата винаги ме е вълнувала, както в театъра, така и в битието ни.

В “Без задръжки” ще я огледаме от всички страни по един ироничен начин, през призмата на испанския драматург Жорди Галсеран, който казва, че няма нищо по-забавно от това да гледаме как другите страдат.

Нашето представление, занимаващо се с голямата тема за Лъжата и Измамата в живота на съвременния човек, е комбинация от законите на комедията и естетиката на криминалния жанр film noir. 

А иначе най-просто казано става въпрос за... един политик, когото събитията така притискат в ъгъла, че той решава да насочи пистолет към главата си и да натисне спусъка. Тогава, обаче внезапно на вратата се позвънява... и влиза Тя”, повдига в аванс завесата на интригуващия спектакъл режисьорът Антон Угринов.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет