Лъжата като изкуство – един сценичен прочит в Сатиричния театър

  • 09 октомври 2019 12:52

  • 430
  • 0
Лъжата като изкуство – един сценичен прочит в Сатиричния театър
© Старичен театър, НАТФИЗ

Новият театрален сезон в един от най-посещаваните от родните зрители театър - Сатиричният „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ тази вечер ще зарадва своите почитатели с  325-тата си премиера „Без задръжки”от Жорди Галсеран.

Преводът е на Нева Мичева, режисьор е Антон Угринов, художници са Свила Величкова, Ванина Цандева, а музиката е на Христо Намлиев. Участват актьорите Александър Кадиев, Стела Ганчева, Рада Кайрякова, Борислав Захариев, Стефан Попов.

„Лъжата би могла да бъде форма на изкуство. Би могла да бъде инструмент за манипулация и подчинение, би могла да бъде благородна, с цел да се съхранят чувствата на другия, а би могла да бъде и начин на живот. Темата за Лъжата винаги ме е вълнувала, както в театъра, така и в битието ни.

В “Без задръжки” ще я огледаме от всички страни по един ироничен начин, през призмата на испанския драматург Жорди Галсеран, който казва, че няма нищо по-забавно от това да гледаме как другите страдат.

Нашето представление, занимаващо се с голямата тема за Лъжата и Измамата в живота на съвременния човек, е комбинация от законите на комедията и естетиката на криминалния жанр film noir. 

А иначе най-просто казано става въпрос за... един политик, когото събитията така притискат в ъгъла, че той решава да насочи пистолет към главата си и да натисне спусъка. Тогава, обаче внезапно на вратата се позвънява... и влиза Тя”, повдига в аванс завесата на интригуващия спектакъл режисьорът Антон Угринов.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини