Вежди Рашидов се срещна с испански мениджъри в културата

  • 16 май 2019 14:22

  • 299
  • 1
Вежди Рашидов се срещна с испански мениджъри в културата
© Народно събрание

Председателят на  Комисията по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна днес в Народното събрание с Жозеп Бенц, президент на Кралския артистичен кръг в Барселона, и с Жоан Абело, директор на Музея на Пикасо в Барселона. Двамата са на кратко работно посещение в България. На срещата присъства и народният представител Евгени Будинов.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко запозна гостите със законодателните инициативи на Комисията по културата и медиите. По време на разговора бяха обсъдени идеи за творчески обмен в различните видове изкуства.

Кралският артистичен кръг на Барселона е основан през 1881 година и една от най-авторитетните институции за развитие на изкуството. Той притежава голяма галерия в Двореца Пинятели и развива културен обмен с много страни от Европа и света. Музеят на Пикасо в Барселона е известен с много богатата си колекция и с реализиране на успешни международни проекти в пластичното изкуство.

Последвайте канала на

Владимир Василев
299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.16 | 15:27

1

A с испански мениджъри по купуване и продаване на далавера на апартаменти няма ли да се срещне...?!Зер- това му е специалитет...?!

Добави коментар

Водещи новини