И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

  • 27 юни 2019 13:38

  • 285
  • 1
И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство
© Парламентарната комисия по култура

С удоволствие ще подкрепим Вашата инициатива за обща европейска дискусия на парламентарните комисии по култура, свързана с опазването и дигитализирането на културното наследство и борбата с фалшификатите и фалшивите новини. С тези думи Луиджи Гало, председател на Комисията по култура, наука и образование в Камарата на депутатите в Рим, се обърна към председателя на парламентарната комисия пи културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко на срещата им днес, съобщиха от Парламентарната комисия по култура.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е на работно посещение в Италия. Двамата с Гало обсъдиха и аспекти на новото медийно законодателство в Европа. Италия цени съвместните усилия на двете страни в борбата с трафика на културни ценности след подписването преди няколко години по предложение на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко на спогодба за тази цел.

На срещата днес , на която присъства и българският посланик в Рим Н. Пр. Тодор Стоянов, стана ясно, че Италия е готова да сподели с България най-новия си опит в дигитализацията на културно наследство - проекта “Смарт Помпей” , който стартира след броени дни.

По-късно днес Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко бе специален гост на прочутата арт фондация “Чераси” в двореца Мерулана в центъра на Рим, където днес се открива уникална изложба с 87 черно-бели фотографии на Пикасо, правени в периода 1951 - 1973 година. Изложбата е организирана от Кралския артистичен кръг на Барселона, където миналата бяха изложени скулптури на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Тази вечер Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще присъства на официалното откриване на Празника на българското кино в Рим.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.27 | 13:53

1

ВЕЖДИ РАШИДОВ КРЕПИ ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ

Добави коментар

Водещи новини