Вежди Рашидов се срещна с испански мениджъри в културата

16 май 2019 14:22

Вежди Рашидов се срещна с испански мениджъри в културата
© Народно събрание
252 1

Председателят на  Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в Народното събрание с Жозеп Бенц, президент на Кралския артистичен кръг в Барселона, и с Жоан Абело, директор на Музея на Пикасо в Барселона. Двамата са на кратко работно посещение в България. На срещата присъства и народният представител Евгени Будинов.

Вежди Рашидов запозна гостите със законодателните инициативи на Комисията по културата и медиите. По време на разговора бяха обсъдени идеи за творчески обмен в различните видове изкуства.

Кралският артистичен кръг на Барселона е основан през 1881 година и една от най-авторитетните институции за развитие на изкуството. Той притежава голяма галерия в Двореца Пинятели и развива културен обмен с много страни от Европа и света. Музеят на Пикасо в Барселона е известен с много богатата си колекция и с реализиране на успешни международни проекти в пластичното изкуство.

Владимир Василев
252 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2019.05.16 | 15:27

40421

A с испански мениджъри по купуване и продаване на далавера на апартаменти няма ли да се срещне...?!Зер- това му е специалитет...?!

Добави коментар