Вежди Рашидов откри благотворителна изложбата в галерия "Средец" на Министерство на култур

  • 22 юни 2016 09:37

  • 3054
  • 0
Вежди Рашидов откри благотворителна изложбата в галерия "Средец" на Министерство на култур
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко откри изложбата „Дарението” в галерия „Средец“. Тя се състои от над 35 творби от българска и западноевропейска живопис, дарени от личната колекция на културния министър на фонда на Националната галерия.

На откриването на изложбата бяха обявени и още два дарителски жеста на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Средствата от неговата благотворителна изложба с акварели, рисувани в Германия, бяха дарени на Клиниката по детска онкология при болница „Царица Йоанна – ИСУЛ”.

Националната художествена академия получи като дарение от личната библиотека на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и ценни издания в областта на изобразителното изкуство – каталози и книги, с богат информативен и визуален материал за европейски и световни художници от различни школи. На изложбата присъстваха художници, хора на изкуството и народни представители.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини