“Хартиена улица” събра минувачи в първия ден на Салона на изкуствата в НДК

  • 12 май 2016 12:37

  • 1009
  • 0
“Хартиена улица” събра минувачи в първия ден на Салона на изкуствата в НДК
©

Столичани се разходиха по “Хартиена улица” в Националния дворец на културата (НДК). Тя беше заключителният акцент от провеждащия се СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ (СХАФ) - част от предшестващата програма на XXI САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

Улицата предложи на почитателите на хартиеното изкуство възможност за среща с много творци и техните творения. По време на разходката всеки имаше възможност да участва в процеса на създаване на произведения от хартия.

На място бяха демонстрирани различни техники, а темата за градските пространства и техните обитатели беше разгърната от изложбата на младия фотограф Владимир Добрев - „Площадите в мен”. Специално за събитието дойдоха и малчугани от няколко столични училища, които създадоха богата хартиена флора и фауна.



ПОВЕЧЕ ЗА СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ

За първи път тази година СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ (СХАФ) гостува на НДК с голяма експозиция, представяща концепцията на тазгодишното издание - "ТРАНСФОРМАЦИИ С ХАРТИЯ". До 17 май в рамките на фестивала български и световни автори са създали произведения специално за пространствата на НДК. Беше представена и изложбата на членовете на Световната асоциация за хартиено изкуство, която след София ще гостува в още 15 града по света. В програмата до 13 юни влизат и множество интересни събития (куклени постановки, работилници, индийска рага и др.)

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

Последвайте канала на

1009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини