В Сливен ще бъдат представени регионалните автори за 2015 година

  • 29 януари 2016 09:29

  • 931
  • 0
В Сливен ще бъдат представени регионалните автори за 2015 година
© Булфото(архив)

В Регионална библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен днес ще бъде представена книжната продукция на сливенски автори за 2015 година, съобщиха от културната институция.

Над 45 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2015 г., ще бъдат представени в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон. Голямо е жанровото разнообразие на включените в прегледа книги: поезия и проза, монографични изследвания, сборници с документални материали, история на края, архивистика, родови изследвания, църковнопевчески сборници, библиографски издания, литература за деца. Част от изданията, появили се на книжния пазар през изминалата година, са имали премиера. За други литературният обзор ще бъде първо представяне.

Целта на превърналото се в традиция литературно събитие е да се акцентира върху творческите постижения на представените автори и новото и различното, което те предлагат на своите читатели.

Продукцията на сливенските автори по традиция ще представят Тенко Тенев - поет, председател на Дружеството на писателите в Ямбол /за раздела "поезия"/, и литературният критик Димитър Бечев - директор на Регионалната библиотека "Г. С. Раковски" в Ямбол /за раздела "проза"/.
 

Последвайте канала на

931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини