Националният военноисторически музей организира дискусия за приноса на неформалното музейно обучение

  • 06 февруари 2015 11:45

  • 774
  • 0
Националният военноисторически музей организира дискусия за приноса на неформалното музейно обучение
©

Националният военноисторически музей организира среща-разговор на тема „Музейните образователни програми – практики и перспективи“, която ще се състои днес от 12.00 ч. в сградата на НВИМ. В нея ще се включат директори на български училища, учители по история и специалисти от музея. В събитието ще вземе участие председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Целта на форума е да открие как сътрудничеството между музейната институция и учебните заведения може да бъде по-ползотворно, полезно и занимателно за обучаващите се. Очертавайки проблемите, форумът ще се опита с общи усилия да намери тяхното разрешаване, както и да очертае някои перспективи пред неформалното музейно обучение. По време на срещата-разговор НВИМ ще представи обновените си образователни програми, използващи максимално ресурсите на музея. Съществена част от новата концепция е представянето на исторически събития, останали извън страниците на учебниците. Темите предлагат и нов поглед върху известни и малко познати факти от българската история, провокирайки диалог с учениците за това, как се осмисля миналото.

Участниците във форума ще имат възможността да обсъдят предизвикателствата пред реализирането им за по-доброто възприемане на учебния материал и за модернизирането на подходите.

Срещата-разговор ще бъде съпътствана от тържествено връчване на изработено от НВИМ копие на Енидже-Вардарското знаме на Анка Хекимова-Колакова, дарила оригинала.

Последвайте канала на

774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини