Варненец прави музей на социализма (снимки)

  • 10 септември 2014 09:36

  • 5188
  • 2
Варненец прави музей на социализма (снимки)
© Булфото

Единственият и уникален за страната Ретро музей е на път да бъде открит във Варна. Колекцията включва десетки превозни средства, стотици банкноти, хиляди табели и безброй други предмети, напомнящи за епохата на социализма, съобщава Булфото.

Ретро музеят ще бъде нещо средно между Мототехника, Кореком и магазин „501 стоки". Идеята е на варненски бизнесмен. 44-годишният Цветан Атанасов си е поставил амбициозната цел да събере на едно място символите на социализма.

В музея, по който варненецът работи от няколко години, най-голямата атракция са колите - от легендарния „Трабант" през култовия „Москвич" до соцлимузината „Чайка".

Колекционерът не само събира реликвите, но и ги реставрира до вида, който са излезли от завода. Артефактите са събирани от цяла България. Цели колекции с предмети от соцепохата са дарени за идеята, разкрива бизнесменът колекционер.

Все още не е ясно къде ще се помещава музеят и кога точно ще бъде открит. В момента колекцията се намира в подземен паркинг на голям търговски център във Варна, но надеждата е до края на годината да се намери нова и постоянна площ от поне 4 декара.

Мечтата на Цветан Атанасов е ретро музеят да се прочуе по света и от мащабно хоби колекцията му да се превърне в атракция за млади и стари.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

5188 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Помньо Помнев

2014.09.29 | 09:57

2
Браво за идеята! Само имам една единствена забележчица - ЩО БЕ ЧОВЕК НЕ ВКАРА И ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ ВЪТРЕ, ЧЕ НИ ОМРЪЗНА И ОТ ТЯХ, И ОТ ПРОИЗВОДНИТЕ ИМ...?!?! Половината ми съзнателен живот мина в гледане на изпълненията им...Жалкото е, че и детето ми май ще ги гледа
на нож

2014.09.10 | 13:18

1
Браво,аз съм напълно съгласен с теб,аз никога не съм си и преставял,че този мръсен комстрой може да се махне (не че сега е изкоренен) но 1989г трябваше да го сложат в мозея и никакъв допир до живия свят

Добави коментар

Водещи новини