Куклен театър прави първия в Европа воден спектакъл

  • 26 август 2014 13:18

  • 1001
  • 0
Куклен театър прави първия в Европа воден спектакъл
© Булфото

Малък куклен театър /МКТ/ СЛОН ще представи пред софийската публика на 29 август воден куклен спектакъл, съобщават от театъра. В съобщението се уточнява, че това е първият за България и Европа воден куклен спектакъл.

Премиерата на водното шоу "Райската птица", която ще се състои от 21.00 часа в Залата за големи хищници в столичния зоопарк, е едно от събитията в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Воден куклен театър съществува само на едно място в света - в делтата на Червената река - Виетнам. Това е древен традиционен куклен театър и до ден днешен тайните му остават загадка както за публиката, така и за професионалистите, се посочва в съобщението.

Спектакълът е плод на дългогодишните изследвания на доцент Мирослав Цветанов, директор на МКТ СЛОН. Водният театър е и предмет на негов научен труд. Авторският сценарий е на актрисата и режисьор Роза Николова, композитор е младият Пламен Цветанов, а основни участници в спектакъла са актрисата Върбина Ангелова и художника и карикатурист Диляна Николова.

Спектакълът "Райската птица" се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, програма "Култура" на Столичната община и Столичния зоопарк, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини