Бащата на Чочо готви книга и филм за сина си

  • 10 април 2014 14:23

  • 3677
  • 1
Бащата на Чочо готви книга и филм за сина си
©

Иван Попйорданов написа книга и засне филм за нелепо загиналия си син Чочо, която ще представи през май. Известният режисьор и бивш директор на БНТ я е озаглавил „Писма до сина ми Чочо", защото в епистоларна форма разказва за отишлото си дете - от детските години през студентството във ВИТИЗ и Чехия до израстването му в киното и театъра, съобщава в. "Всеки ден".

Иван Попйорданов, който е един от най-известните кинаджии у нас - дългогодишен директор на киноцентъра „Бояна", прави паралел между поколението актьори около сина си и сегашните млади творци. Освен това бащата на Чочо е направил и кратък филм за сина си, изпълнен с много семейни фотоси, семейни истории и кадри от филми и театрални постановки с участието на сина си. Иван, който загуби и съпругата си Катя месец преди Чочо, ще разкрие и непоказвани досега снимки на сина си с майка му.

Вероятно във видеото Попйорданов ще отдели време и за малката Катя - осиновената дъщеря на Чочо и приятелката му Даниела, която сега е единственият светъл лъч за почерненото семейство.

Втората книга на Иван Попйорданов излиза навръх първата годишнина от смъртта на Чочо и месец преди 50-ия юбилей на актьора. Петър Попйорданов щеше да навърши 50 години на 11 юни. Премиерата на „Писма до сина ми Чочо" на издателство "Сиела" ще бъде на 12 май от 18 часа в Народния театър „Иван Вазов", където актьорът игра до последно.

Чочо почина след падане навръх Великден - 5 май, след като се строполи от необезопасена стълба на гробищата в Бояна, където е заровена майка му.

Това е втората книга на Иван Попйорданов. Първата „Кадър по кадър" излезе през 2008 година и разказва за изстраданата биография на един от най-известните български родове в Македония, както и за срещите на телевизионера, посветил живота си на културата, с колоси като проф. Тончо Жечев, проф. Вера Мутафчиева, Йордан Радичков и Светлин Русев.

Последвайте канала на

3677 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.03 | 23:03

1
Лека им пръст, a Чочо бе добър човек и актьор!

Добави коментар

Водещи новини