Новият роман на Елиф Шафак е на книжния пазар

  • 12 ноември 2013 11:06

  • 2823
  • 1
Новият роман на Елиф Шафак е на книжния пазар
© BulFoto

Новият роман от най-четения автор в България за 2012 г. Елиф Шафак ще бъде в книжарниците у нас от 18 ноември.

„Светецът на неизбежната лудост" е шестата преведена на български език творба на популярната турска писателка. В нея авторката рисува завладяващ портрет на съвременна Америка в цялото й многообразие и във всичките й етнически, религиозни и човешки аспекти. Тъжна, мъдра, сърцераздирателно смешна и докосваща сърцето, книгата ще поведе читателя на незабравимо пътешествие през различието и еднаквостта на света.

И тук, както и в предишните романи на Шафак, храната и приготвянето й играят важна роля. Този път в светлините на прожекторите е шоколадът.

„Светецът на неизбежната лудост" се появява на книжния пазар през 2004 година. Книгата е написана първоначално на английски език, а скоро след излизането си е преведена на редица още езици, сред които турски, немски, холандски, румънски.

Подобно на героите, които описва в своите книги, Елиф Шафак трудно се вмества в утвърдени представи и рамки. Автор е на 12 романа и на политически коментари за издания като „Гардиън", „Монд" и „Ню Йорк Таймс". Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка. Сред нещата, които я очароват, са старите книги, черните рокли, лавандулата, бухалите и нощта.

Малко известен факт е, че пише и текстове за рок музиканти от своята родина, а сред нейните любими изпълнители са U2, Боб Дилън, Massive Attack и Pearl Jam.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2823 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.15 | 11:12

1
сапунен сериял в текст, рядко посредствени творби

Добави коментар

Водещи новини