Българският Лувър се бавел заради трафопост

  • 11 октомври 2013 11:54

  • 1186
  • 0
Българският Лувър се бавел заради трафопост
©

Завършването на Българския Лувър се бави заради непостроен трафопост, който е ангажимент на Министерството на културата, съобщи „Труд“. Заради непостроения трафопост не може да се издаде акт 16 и съответно строителят „Главболгарстрой“ не може да предаде обекта за експлоатация, пише "Оффнюз".

До момента фирмата е получила 30% от сумата, договорена с министерството, като парите са дадени при подписването на договора за близо 20 млн. лева. Останалите 70% могат да бъдат преведени едва след издаването на акт 16.

Договорът с фирмата беше подписан през септември миналата година, а Българският Лувър трябваше да бъде завършен до края на август.

Проектът за Националния музеен комплекс е за 27 млн. лева европейски пари и трябва да приключи окончателно в средата на следващата година.

В началото на юни министърът на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, обяви, че Българският Лувър няма да бъде готов до края на лятото, защото няма какво да се сложи в него.

Ремонтните работи на музейния комплекс са към своя край, а не е ясно какво ще има там и при каква организация на дейностите – такъв абсурд в живота си не съм виждал, обяви в средата на юли Стоянович. По думите му няма подготвени кадри, които да управляват комплекса, няма и финансиране за южното крило, както и оборудване и обзавеждане на Българския Лувър.

Той обяви, че за завършването на музейния комплекс ще се търсят още европейски средства, за да бъде завършен през следващата есен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини