Вежди Рашидов: Има концепция за Българския Лувър

  • 21 октомври 2013 18:36

  • 1414
  • 0
Вежди Рашидов: Има концепция за Българския Лувър
©

Има какво да се сложи в Българския Лувър. Един министър не може да е специалист по всичко, но трябва да гледа какво му пишат сътрудниците. Това заяви бившият културен министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Над 70 000 картини седят в депа, и то на големи български майстори. Не може да унищожим национални ценности на България, каза още той.

Има един спор - чия е идеята. Нека Стоянович да я завърши, нека да има принос - аз нямам против. Знам кой слагаше думите в устата му, но поради хигиенни причини- няма да го коментирам, категоричен бе Рашидов.

Спори се колко директори да има този музей. Със Стоянович имаме еднаква позиция - той да един. По думите му за Българския Лувър има концепция.

Тоя заяви, че когато си министър трябва да седиш и да четеш досиетата на хора, които смята, че трябва да назначиш. Не може да се уволняват кадърните хора, защото има едни фигури, които трябва цял живот да са държавна работа и са писали доноси, смята бившият културен министър.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че в действителност има направени отливки на български ценности. Това е скандал. Представяте ли си да изкарат Венера Миловска от Лувъра, да й направят отливки и после да започнат да произвеждат от тях. Има сигнал в прокуратурата за отливките, който са вадени oт Външно министерство.

Последвайте канала на

1414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини