Осма творческа среща

  • 06 юни 2013 16:36

  • 656
  • 0
Осма творческа среща
© Ателие 313

Можем ли да се доверим на спонтанността ни и да се превърнем от зрители в участници, ще се опита да ни провокира „Ателие 313“. На 15 юни от 17.30 часа там ще започне Осмата творческа среща, обединяваща всички видове изкуства.

Ще видим цирково предизвикателство от трупата на „Кумбо“, а също така и сценични етюди от студентите първи курс актьорство за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Четири изложби ще бъдат подредени в пространството на театъра. Сред тях са тези на Петя Константинова и Веселин Стоянов. Своя инсталация ще покаже и Мартин Пенев. . Сред участниците е и Бела Бенова, която освен фотографската си изложба, ще представи и част от своите стихове. В срещата има и много хора, които са едновременно творци, но професионално се развиват и в съвсем различни сфери. Такава е Елица Стоянова, която освен, че е автор на книгата „Забравената песен“ е и компютърен специалист. На китара ще свири Надя Митева, която е завършила музикалното училище. Към музикалната програма ще се включи и група "Бакенбард".

Това съвсем не е цялостната програма в Ателие 313, а всъщност така и никой няма да я научи до самия финал на събитието, тъй като организаторите залагат именно на спонтанността на случващото се. Всеки от зрителите може да се превърне в участник, а също така артистите остават и след своето изпълнение, за да видят какво ще им покажат техните колеги.

За първи път такова събитие се прави през януари 2009 г, като в началото то прилича много повече на неформален купон. Проявата наистина провокира събралите се и ето, че на последната среща, състояла се през януари тази година, присъстващите са повече от 200 души, което за малкото пространство на театъра е предостатъчно.

Всяка среща обединява пърформансите в точно определена тема, като предстоящата е „Революция“, провокираща съзнанието ни, изкуството, статуквото. И ако не сме сигурни в таланта си като артисти, то именно в дискусионната част, всеки може да сподели мнението си, защото едно от най-ценните качества на времето е, да го използваме създавайки, изразявайки, споделяйки. Защото „Революцията“ не чака никого, но е очаквана от всички.

Последвайте канала на

656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини