Започва третото издание на Софийския научен фестивал

  • 09 май 2013 07:36

  • 576
  • 0
Започва третото издание на Софийския научен фестивал
©

От днес с третото издание на Софийския научен фестивал започваме четири дни тържество на науката такава, каквато е - разбираема, атрактивна и интересна. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Любов Костова.

Тя подчерта, че учените трябва да бъдат приети като хора, еднакво забавни, колкото са и интересни, и знаещи. Фестивалът е място, в което има за всеки по нещо - както за деца, така и зряла публика. Науката е лесна и полезна и каня всички да присъстват на дискусиите и представянията, каза Костова.

Съвременната наука е част от нас, тя ни позволява обикновените хора, които нямат заложен таланта на музикант или певец, да се превърнат във звезда. Всеки може да е звезда, подчерта Уенди Сандлър.

По думите на Костова, науката е атрактивна, децата от малки трябва да се докоснат до нея, за да разберат това и да видят, че в нея няма нищо страшно. Според Сандлър, е нужно учениците да бъдат заинтригувани, да им се покаже, че науката и технологиите са красиви и са навсякъде около нас, а не само в главите на луди дядковци.

Да се радваш на света около теб - това е науката. Естествените научни работници са малките деца. Когато станат тийнейджъри, те губят част от това, затова искаме да ги насочим към технологиите, заключи Уенди Сандлър.

Започва третото издание на Софийския научен фестивал, който доказва тезата, че науката е навсякъде. До неделя в парк "Заимов" и на сцената на Театър София, деца и родители могат да чуят лекциите на международни учени, да видят физика в действие или да се забавляват с роботика.

Последвайте канала на

576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини