Следващият роман за Джеймс Бонд ще се казва "Solo"

  • 16 април 2013 12:24

  • 786
  • 0
Следващият роман за Джеймс Бонд ще се казва "Solo"
©

"Solo" ще е следващият роман за Джеймс Бонд, разкри авторът му Уилям Бойд. В творбата агент 007 ще изпълни трудна мисия в разгара на Студената война. Книгата на шотландския писател Уилям Бойд ще се завърне към класиките за Бонд, предаде БТВ.

Действието в книгата ще се развива основно в Африка, но също в Европа и Съединените щати. Интригата е добре пазена тайна, но се знае, че историята ще е много реалистична, в романа ще видим един по-зрял 45-годишен Джеймс Бонд.

Събитията се подреждат така, че агент 007 отива на необявена мисия, без разрешение, с която сам се е натоварил. По тази причина е готов изцяло да поеме последствията от дързостта си, разкрива писателят Уилям Бойд. Той подчертава, че действието ще се развива именно през 1969 г. Бонд ще се отправи на една истинска мисия, в реална страна. Няма да има джаджи, а една класическа шпионска история.

Романът "Solo" ще бъде пуснат по книжарниците на 26-и септември, 60 години след публикуването на първия роман за агент 007. Творбата ще излезе в няколко страни едновременно, сред които Великобритания, Канада и САЩ, уточниха издателската къща "Джонатан Кейп" и компанията "Флеминг пъбликейшънс", която държи авторските права.

През 2013-а отбелязваме 60-та годишнина от появата на романа "Казино Роял", първата творба на Ян Флеминг с приключенията на суперагента на Нейно Величество. Флеминг, който през годините на Втората световна война е работил в британското разузнаване, написа 11 романа с главен герой агент 007. По техни екранизации беше създадена цяла поредица от филмови екшъни.

Флеминг почина през 1964 година.След неговата смърт шест британски и американски писатели, с разрешението на фондацията на името на Ян Флеминг, написват романи, като продължават приключенията на прочутия британски агент. Сред тях личат имената на популярни автори, като Кингсли Еймис, Кристофър Ууд, Джон Гарднър, Реймънд Бенсън, Себастиан Фолкс, Джефри Дивър. Последният роман за Бонд "Картбланш" с автор Джефри Дивър бе публикуван през май миналата година.

Уилям Бойд е известен шотландски писател. Той е успешен автор на телевизионни и филмови сценарии. Първата му книга "Един добър човек в Африка" получи наградата на името на Съмърсет Моъм. А написаният от него през 2002 година роман "Всяко човешко сърце" получи номинация за най-престижната британска литературна награда "Ман Букър".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини