Бегбеде разкрива тъмната страна на козметичния бизнес

  • 08 май 2013 20:16

  • 2587
  • 0
Бегбеде разкрива тъмната страна на козметичния бизнес
©

Непремереният език на френският писател Фредерик Бегбеде му е спечелил славата на лошо момче.

След като в "9,99” ни показа тъмната страна на рекламата, в новата си книга авторът се заравя в дълбините на модния бизнес и по-точно на т.нар. "лов на манекенки”. И то със същия циничен и безпощаден тон.

"Помощ, простете” предлага изповед на един "ловец” на красавици, разхождащ се рамо до рамо с руската мафия.

Писателят не успява да избяга от клишето на разюздания писател, който се къпе в море от наркотици и алкохол. Както изглежда и не цели това. Нещо друго, "Помощ, простете” е естествено продължение на започнатото в творби като "Почивка в кома” и "Разкази под екстази”, въпреки че героят му Октав фигурира в други негови книги. 

И този път Бегбеде бяга от постигнатото в "Любовта трае три години”. Той се потапя отново в най-тъмните кътчета на света на богатите, за да представи със сарказъм и доза ирония света на козметичния бизнес.

В центъра на "Помощ, простете” са поставени онези невинни 15-годишни момичета с мечти да се превърнат в популярни лица, греещи от телевизионния екран, от билбордовете и от рекламите в списанията.

Героят на Бегбеде се влюбва в поредното 15-годишно красиво лице, за да завърши цялата афера с истинска бомба.

"Помощ, простете” предлага абсолютно консуматорски поглед към красотата и показва как хубостта може да бъде движеща сила на цяла една индустрия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини