Пикасо гостува на Загреб

  • 19 март 2013 18:56

  • 709
  • 0
Пикасо гостува на Загреб
©

Шедьоври на Пикасо от музея с негови творби в Париж пристигнаха в Загреб. В хърватската столица на 23 март ще бъде открита мащабна изложба на най-прочутия художник на 20-ти век. Експозицията ще може да бъде видяна до 7 юли, предаде БНТ.

В галерия "Кловичеви двори" ще бъдат показани над 100 творби на Пикасо, сред които 56 картини и скулптури, 40 фотографии и различни документи, свързани с големия художник. Това ще бъде най-голямата изложба на Пикасо правена някога в тази част на света.

Организаторите на събитието очакват силен интерес от страна на ценителите на изкуството. Според тях експозицията ще посетят между 80 и 100 000 души.

"Всичко върви по план. Ние сме много добър екип. Внимаваме, докато разопаковаме произведенията, така че да няма поражения", разказва Виржин Пердрисо - куратор от музея в Париж.

Изложбата ще бъде своеобразна ретроспекция на майстора на модернизма - в хронологичен ред ще бъдат изложени творби от най-ранния период на Пикасо до последните години от живота му.

Посетителите ще имат възможност да видят произведения от розовия и синия му цикъл, изследвания на Африка, както и емблематичните му творби в стил аналитичен и синтетичен кубизъм, от класическия му период и сюрреализма.

Последвайте канала на

709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини