Китаристът Пол Гилбърт пристига отново в България

  • 22 януари 2013 10:51

  • 916
  • 0
Китаристът Пол Гилбърт пристига отново в България
©

Обявеният за един от най-техничните китаристи в света Пол Гилбърт пристига отново в България. Шоуто му ще бъде на 1 април  от 20.00 ч. в "София Лайв Клуб", съобщиха организаторите.

От платинени албумни продажби и успехи в класациите като  един от основателите на групата "Mr. Big", до удивляване на китарните общности с техника и до изследване на пънк, поп, класическа музика, блус, джаз и прогресив инструментални стилове в соловата си кариера, Пол Гилбърт е записал огромно количество изпълнения.

Като допълнение към соловите си турнета, той обикаля света с "G3" - проектът на Джо Сатриани, изпълнява множество трибютни  концерти с легендарния барабанист Майк Портной и също така е участник в създаването на китарите "Ibanez PGM" и "Fireman".

Още на 18 години, Пол Гилбърт става най-младия преподавател в Hollywood's Guitar Institute of Technology. Музикантът намира време да пише, да споделя тънкости и новости от музикалния свят в редица списания по цял свят.

"Vibrato" е най-новият албум в соловата кариера на Пол Гилбърт. Албумът получава призвания не само от музикални списания за китаристи, но и от такива за барабанисти, а именно благодарение и на участието на Томас Ланг.

За турнето през тази година, Гилбърт води със себе си - басиста Kelly LeMieux и кибордиста Еми Гилбърт. Това е банда, с която записва студийните песни за най-новия ми албум. Освен тях, музикантите ще изсвирят някои от по-старите си хитове.

Билетите на предварителна продажба са по 20 лева, а на място 30 лева.

Последвайте канала на

БТА
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини