Брад Пит спасява света от зомбита в "World War Z" (трейлър)

  • 09 ноември 2012 20:00

  • 4058
  • 0
Брад Пит спасява света от зомбита в "World War Z" (трейлър)
©

Онлайн е първият трейлър към фантастиката World War Z с Брад Пит, разказваща за внезапна световна инвазия на зомбита и последвала десетгодишна война, пише The Huffington Post.

Филмът е екранизация по едноименния бестселър на Макс Брукс от 2006 г., тогава привлякъл вниманието на литературната критика с нетипичния начин на разказване на подобна история, обикновено асоциирана с леки продукции без художествени претенции.

World War Z представя апокалипсиса чрез историите на оцелели от различни нации, а героят на Брад ПитБрад ПитУилям Брадли Пит, Брад Пит (Brad Pitt) e роден  в Шоуни и e американски актьор и продуцент в е този, който посещава оцелелите в опитите си да им помогне. В разказите се засягат етнически конфликти в Близкия изток, екологията, начините за оцеляване по време на катаклизъм и американската политика, към която авторът, роден в САЩ, е откровено критичен, пише dnevnik.bg.

За развитието на сюжета Брукс е вдъхновен от закъснелите реакции, които правителството проявява по време на урагана Катрина, както и реални събития от европейската история и най-вече Втората световна война. Реалистичното предаване на историята поражда повече сравнения с "Война на световете" на Орсън Уелс, отколкото с останалите творби на зомби тематика.

Пред сп."Пъблишърс уийкли" Брукс казва, че е избрал злодеите в историята да бъдат зомбита, тъй като това са единствените същества, които в историите не са случайно откривани от хората, а директно отиват при тях. "Те приличат повече на вирус и у хората изчезва всякаква рационална мисъл", казва авторът.

World War Z се очаква на 21 юли 2013 г. Лентата е реализирана от продуцентската компания на Брад ПитБрад ПитУилям Брадли Пит, Брад Пит (Brad Pitt) e роден  в Шоуни и e американски актьор и продуцент в, спечелила правата върху книгата след надпревара с тази на Леонардо ди Каприо.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4058 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини