Филм за гражданска война в САЩ в близкото бъдеще оглави боксофис класацията на Северна Америка

  • 15 април 2024 14:04

  • 1815
  • 3
Филм за гражданска война в САЩ в близкото бъдеще оглави боксофис класацията на Северна Америка
© Кадър: Youtube

Филмът „Гражданска война“, който разкрива беззаконие и хаос в Съединените щати в много близко бъдеще, зае водещо място в северноамериканския боксофис през първия уикенд от премиерата си, съобщи АФП.

Режисьор е британецът Алекс Гарланд. В главната роля на фотожурналиската, която заснема горещите точки по време на гражданска война, е Кирстен Дънст. Филмът събра 25,7 млн. щатски долара през този уикенд в САЩ и Канада. Само няколко месеца преди американските президентски избори филмът си поставя за цел да представи възможно най-реалистично хаоса и беззаконието, които заплашват Съединените щати в краткосрочен план.

Лидерът от миналата седмица филма „Годзила и Конг: Нова империя“ падна на второ място с печалба от 15,4 млн. щатски долара.

Продължението на "Батман" с Робърт Патинсън ще излезе на екран година по-късно

На трето място се класира „Ловци на духове: Замръзналата империя“ с 5,8 млн. щатски долара.

„Кунг-фу панда 4“, най-новата част от анимационната сага на студио „Дрийм Уъркс“, се изкачи с едно място до четвърта позиция с 5,5 милиона в боксофиса за уикенда.

След седем седмици в кината филмът „Дюн: Част втора“ държи силни позиции. Той се изкачи с едно място спрямо предходния уикенд с 4,3 млн. щатски долара. Научно-фантастичният филм на Дени Вилньов събра 272 млн. долара от излизането си в началото на март, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1815 3

Коментари 3

Добави коментар
Washington

2024.04.16 | 18:31

3
ЕДИНСТВЕНАТА ГОЛЯМА ВОЙНА НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ. ЗА КРАТКОТО ИМ СЪЩЕСТВУВАНЕ И ЗА ТОВА СА ТОЛКОВА НАГЛИ . ТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И ИЗНАСЯТ КОНФЛИКТИ.
ivo

2024.04.16 | 15:42

2
etova e vece istina¨

2024.04.15 | 14:34

1
boli me 4epy

Добави коментар

Водещи новини