Ето кой филм ще обере Оскарите

  • 14 ноември 2022 10:06

  • 1497
  • 0
Ето кой филм ще обере Оскарите
© YouTube

Този декември живата легенда на киното Стивън Спилбърг ще ни запознае със Семейство Фейбълман и ще ни даде невероятната възможност да се докоснем до най-съкровения му свят, а критиците отсега прознозират, че точно това е филмът, който ще обере всички награди Оскар следващата година.

Вдъхновен от собственото детство на Спилбърг, "Семейство Фейбълман" е дълбоко лична история за порастването на един млад мъж, който открива шокираща тайна, заплашваща да разруши така или иначе крехкия баланс на сложните отношения в семейството му. Филмът е медитация върху миналото, сътворена с трогателна искреност и носталгия, и обяснение в любов към седмото изкуство, което има способността да ни разкрива истината за света, за другите и за нас самите.

Ясно е кой ще води Оскарите

"Семейство Фейбълман" разказва за Сами Фейбълман, който израства в Ню Джързи и Аризона в годините след Втората световна война, раздвоен между артистичната си, обичаща изкуството майка Мици, която го насърчава да следва сърцето си на всяка цена и прагматичния си, отдаден на науката баща Бърт, който смята, че увлечението му по създаването на филми е само хоби.

Фамилната динамика се усложнява от трите му сестри и симпатичния колега на баща му Бени, който е неизменно присъствие в дома им, дори когато семейството се премества да живее в различни градове. Разполагайки единствено със своята камера и таланта си, Сами опитва да открие себе си и мястото си в света, който го заобикаля. Освен режисьор на "Семейство Фейбълман", Стивън Спилбърг е и съавтор на сценария, което е роля, в която не е влизал от 2001 година насам, когато се ангажира с друг много личен проект - Изкуствен интелект. Съсценарист на филма е носителят на Пулицър Тони Къшнър, който е двукратно номиниран за Оскар за работата си по "Мюнхен" и "Линкълн" на Спилбърг, пише каналът Vbox7.

Руската киноакадемия реши страната да не излъчи кандидат за наградите "Оскар"

В ролите са четирикратно номинираната за Оскар Мишел Уилямс, Пол Дейно, Гейбриъл Лабел, Сет Роугън, Джийни Бърлин, Джъд Хърш, Кийли Карстън и др. Продуценти са Стивън Спилбърг, Тони Къшнър и Кристи Макоско Крийгър ("Вестник на властта", "Уестсайдска история").

Теодора Павлова
1497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини