Антъни Хопкинс: "Оскарът" бе неочакван за мен

  • 26 април 2021 17:06

  • 1632
  • 0
Антъни Хопкинс: "Оскарът" бе неочакван за мен
© Getty Images

Британският актьор Антъни Хопкинс, удостоен с "Оскар" за най-добра мъжка роля за филма "Бащата", призна, че присъдената му златна статуетка е била изненада за него, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

"Добро утро, аз сега съм в родния Уелс и на 83-годишна възраст не очаквах да получа това престижно отличие", довери във видеообръщение сър Антъни, роден през 1937 година в уелския град Порт Толбът.

Хопкинс благодари на американската киноакадемия и отбеляза заслугите на своя колега Чадуик Боузман. Американският актьор беше номиниран посмъртно в същата категория за главната си роля във филма "Ма Рейни - Майката на блуса". Боузман почина от рак на дебелото черво на 43-годишна възраст през месец август миналата година.

"Благодаря на академията и държа да изкажа уважението си към Чадуик Боузман, който ни напусна прекалено рано", заяви Хопкинс, който получава втори "Оскар" в кариерата си. С първата си златна статуетка той се сдоби през 1992 година с ролята си на проф. Лектър в "Мълчанието на агнетата"

Novini.bg
1632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини