Април и май са специални месеци за транзитирането на Уран - кой и как може да се възползва от тези енергии

  • 15 април 2024 16:19

  • 3844
  • 0
Април и май са специални месеци за транзитирането на Уран - кой и как може да се възползва от тези енергии
© Pixabay

Уран е седмата планета в Слънчевата система, третата по големина. Наречен е в чест на гръцкият бог на звездното небе Уран и е открит от сър Уилям Хершел с телескоп, направен от самия него, на 13 март 1781 г., разширявайки известните досега граници на Слънчевата система, за първи път в съвременната история.

Уран има 84-годишен цикъл, прекарвайки приблизително 7 години във всеки знак от зодиака и средно 7 години във всеки дом на наталната карта. По време на транзит на Уран в даден дом в наталната карта, областите или темите, свързани с този дом, претърпяват революция. По време на транзита на Уран може да настъпят значителни вътрешни и външни промени, които да ви подтикнат да обновите или реформирате онези области от живота си, свързани с дома, през които преминава планетата.

С хармоничната енергия на Уран имаме възможност да променим, подновим или реформираме онези области от живота си, които не отговарят на нашите идеали, но трябва да се отворим за промени, да се осмеляваме да правим нещата по различен начин, ако искаме да се свържем с енергийната честота на това влияние, но избягвайте радикални нагласи, които могат да доведат до кризи, когато не сте доволни от нещата. Вместо това предлагайте промени по интелигентен, конструктивен и хармоничен начин. Това е идеалното време да напуснем зоната си на комфорт и да революционизираме областите, повлияни от транзита. Можем да постигнем това с нов проект и затваряне на цикли, които вече нямат смисъл в живота ни. Благодарение на тези транзити може да почувствате призива за свобода и независимост и да бъдете в състояние да надскочите рамките на общоприетите норми.

Транзитите на Уран ни подготвят за истински разкрития. Можем да разширим кръгозора си и да погледнем на живота с други очи. Влиянието на Уран в транзит обикновено е силно за поне цяла година, така че ще имате възможност да постигнете промените, които инициирате през това време. Тъй като Уран в момента преминава през знака Телец (до юли 2025г), трябва да имате продуктивен и практичен подход, когато обмисляте тези промени. 

Седмичен хороскоп от 15 до 21 април

Например, ако не сте доволни от професионалния си живот и имате планетата Марс във вашия 6-ти дом на рождената карта, получавайки хармоничен транзит от Уран, това е подходящият момент да потърсите нова работа, тъй като енергията на този транзит ще подкрепи вашата инициатива и ще почувствате, че промяната е много положителна.

Повечето от събитията, свързани с транзита на Уран, ни изненадват и пристигат неочаквано. Транзитите на Уран ни придвижват напред по пътя на вътрешното развитие, когато сме готови да правим нови грешки, а не да повтаряме старите. Променяйки своята вътрешна енергия, вибрация, мисли, емоции и вярвания по отношение на проблемите, повлияни от транзита на Уран, ние генерирате в себе си промяната, която планетата след това ще прояви външно. Вътрешната работа над себе си е най-важна. Например, никой няма да постигне богатство, като се чувства беден или вярва, че е невъзможно да постигне материален просперитет, дори ако преживее хармонични транзити. Ако не внесем нови изменения в живота си, новите хоризонти остават забулени в мъгла за нас.

Тъй като Уран ще транзитира от 19-ти градус до 27-ми градус на Телец през 2024 г., всяка планета във вашата карта (включително Асцендента), разположена в тези градуси и в знаците на Рак, Дева, Козирог или Риби, ще получи хармоничното влияние на Уран през тази година. Ако имате планета, разположена между 19-ти и 27-ми градус на Телец, тя ще получи много силно влияние (съвпад) и вие също ще можете съзнателно да използвате тази енергия с конструктивен подход.

Ако планетата на любовта Венера е на 25 градуса в Рак или Риби, можете да преживеете положителни промени и възможности в емоционалния си живот или връзка и е страхотна година да обновите тази област от живота си. Ако имате Слънце в 25-я градуса в Козирог, ще бъде хубава година за насърчаване на проекти и извършване на нови дейности, които са свързани с вашата цел. Много хора с този транзит радикално променят живота си по положителен начин.

Когато една планета получи аспект, не само домът, в който се намира планетата, получава влиянието, но и тези домове, където е знакът, който управлява планетата. Например, ако Слънцето в наталния 6-ти дом получи хармоничен аспект от Уран, това ще бъде от полза както за професионалния живот, така и за здравето (проблеми с 6-ти дом), но трябва да се види в кой дом е знакът Лъв, на който е управител Слънцето, тъй като също ще получи влияние. Ако в този пример Лъвът е знакът, който се намира в 7-ми дом, в допълнение към ползите за професионалния живот или здравето (6-ти дом), той ще е от полза и за областта на междуличностните отношения (двойка, партньорства, споразумения, споразумения и т.н.).

Април и май са специални месеци за преминаването на Уран през Телеца, тъй като Юпитер и Уран ще направят съвпад в последния декан на Телеца, засилвайки хармоничното влияние на транзита на Уран. Този планетарен цикъл Юпитер - Уран е знак за промени, които могат да донесат напредък и всяка инициатива, започната или осъществена по това време, ще се свърже с това мощно влияние. Така че те са благоприятни месеци за стартиране на проекти. Всяка област във вашият натален хороскоп, която се възползва от хармоничния транзит на Уран, ще бъде положително подсилена през тези месеци от транзита на Юпитер. Вашата задача в този момент е съзнателно да активирате тези транзити.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3844 0

Свързани новини

Водещи новини