Ден на спонтанността и непредсказуемостта

  • 22 март 2024 06:01

  • 4700
  • 0
Ден на спонтанността и непредсказуемостта
© Pixabay

Луната е в знак Лъв и преминава на празен ход от 08:35ч до 09:43ч, когато напуска знака и влиза в знак Дева.

Хората като цяло се стремят повече към отговорност, ред, дисциплина.  Стават по-практични, рационални и трезво мислещи. Споровете с околните зачестяват, често се правят дребни намеци и се отправят критики. Сега са важни детайлите и подробностите. В този период е желателно да се отпуснете, да посетите сауна, спа салон и да прекарате повече време на открито. Добре е да се започнат нови неща. Най-доброто време да се работи това, което изисква много прецизност и фокусиране. Грижата за семейството и здравето ви е на преден план днес. 

Много добро време за цялостна грижа за тялото и косата. Уязвим е стомаха. По-добре да се съблюдава диета. Тези, които имат чувствителни стомаси, за да избегнат храносмилателни проблеми, не трябва да ядат  мазна и пикантна храна. Препоръчва се зеленчуково и плодово меню. 

Лунен календар:  продължава 12 лунен ден до 15:58ч

В този ден се включва космическата енергия на любовта. Негов символ е сърцето, Чашата на Граала. Обикновено този ден преминава мирно и спокойно. Изисква се определена концентрация. Нужно е да се вслушваме в своите усещания, а не да ги анализираме. Ден на спонтанността и непредсказуемостта. Не следвайте предначертаното, защото всичко може да се обърне наопаки.

Денят предразполага към добро, хармония и възможност да бъдем в мир със себе си. Затова да се ядосвате и гневите е крайно противопоказно. Не трябва да спорите, да се обиждате или да се жалвате от съдбата. Може да заседнете в това състояние за дълго.

Общуването се отразява благоприятно. Може да установявате отношения, да правите отстъпки, да стигате до примирие. Благоприятно е за прояви на алтруизъм и милосърдие, да помагате на тези, които се нуждаят от вашата помощ. Отделете време за по-стари роднини, родители, навестете болни приятели. Окажете помощ на страничен човек, например да преведете старица през улицата, да помогнете на някоя майка с количката.

Не се претоварвайте с тежки тренировки, но можете да си направите лек масаж. Полезно е за занимания с йога и други източни практики. Идеално време за уединени практики, за обети за мълчание и медитации, както и за молитвени практики. Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват. Посетете църква, запалете свещ за живите и упокой на мъртвите, които са ви били близки и скъпи. Денят носи успех и късмет на този, който е способен да благодари на Висшите сили за благодатта, която му е била дарена. Молитвата носи изцеление, а милостинята подадена на беден е особено угодна на Бога.

Сърцето е най-уязвимия орган през деня. В повечето случаи проблемите с него могат да бъдат предизвикани по психологически причини. Хората, които пият алкохол да не прекаляват с него. Обратно - на тези, които не пият или пият малко се препоръчва нещо крепко - водка, коняк, уиски, но не повече от една чашка. Основните проблеми със здравето могат да бъдат предизвикани от гняв и емоционално напрежение. Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство. Сексът в дванадесети лунен ден трябва да бъде, колкото може повече духовен. Важни са не толкова техническите умения, които имате, колкото проявите на любов, нежност, доброта и разбиране.

Следва 13 лунен ден от 15:58ч на 22 март до 17:00ч на 23 март

Денят носи нови енергии. Вселената може да повдигне мистериозен воал и да освети пътя към неизвестното бъдеще. Изостря се чувството за справедливост и към всичко прекрасно. Може да изпаднете дори в сантименталност. Следвайте своите желания. Вашата интуиция ще се справи с ролята на прекрасен съветник.

Седмичен хороскоп от 18 до 24 март

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4700 0

Свързани новини

Водещи новини